Equinor ejerskab af BeGreen er officielt

Del nyheden:
Den norske energikæmpe, Equinor, har officielt overtaget ejerskabet af den danske solenergiudvikler, BeGreen. Det sker efter at handlen nu er gået endeligt igennem.

Den norske energikæmpe, Equinor, har officielt overtaget ejerskabet af den danske solenergiudvikler, BeGreen. Det sker efter at handlen nu er gået endeligt igennem.

I starten af november 2022 annoncerede de to energivirksomheder handlen som et led i en fælles ambition om at sætte fart på den grønne omstilling af det europæiske energimarked.
BeGreen fortsætter sit arbejde med at udvikle solenergiparker i Danmark, Sverige og Polen. Der vil desuden blive set ind i andre relevante markeder – primært i Nordeuropa.

Ledende partner i BeGreen, Anders Dolmer, glæder sig over de muligheder, som det nye Equinor ejerskab bringer med sig:

“Dét at vi nu ejes af en virksomhed som Equinor, der har stærke finansielle kræfter og et indgående kendskab til en bred vifte af energimarkeder, giver BeGreen mulighed for at accelerere udviklingen af vores projekter. Vi ser frem til at blive en del af Equinor og til at styrke vores rolle som en af Europas førende solenergiudviklere og derigennem være en nøglespiller i at fremme den grønne omstilling og energiuafhængighed i Europa,” siger Anders Dolmer.

Olav Kolbeinstveit, direktør for El og Markeder i Equinor, siger:

”Vi er glade for at byde BeGreen velkommen i Equinor familien som et fuldt ejet datterselskab. BeGreen repræsenterer en vigtig byggesten for udviklingen af vores industrielle vedvarende energikilder i Nordeuropa. Det falder i tråd med vores ambition om at være et førende selskab i den grønne omstilling. Vi ser frem til at udvikle solenergiprojekter sammen med holdet bag BeGreen, og bidrage til en sikker forsyning af billig og vedvarende energi for værtsområderne.”

BeGreen vil fortsætte med at udvikle virksomheden med det nuværende team og ledelse.

Lignende nyheder

Solenergiudvikler BeGreen styrker sine udviklingsaktiviteter i Polen

Efter mange års udviklingsaktiviteter inden for vedvarende energiprojekter i Polen er den danske soludvikler, BeGreen, nu klar til at etablere en permanent tilstedeværelse på det polske energimarked.

BeGreen inviterede til partnerdag

For at fejre vores fælles succes og hjælpe med at opbygge stærke partnerskaber til forhåbentlig mange fremtidige projekter, afholdt vi en BeGreen Partner Day i vores solcellepark i Vandel.
Scroll to Top