NKT skal levere historisk dansk solkabel

BeGreen_Barmosen_230522_036

Byggeriet af Vandel III er godt i gang og bidrager med at skabe danske arbejdspladser.

NKT skal levere historisk dansk solkabel.

Allerede nu er NKT godt i gang med at få de rekordstore højspændingskabler tilkoblet, så vi senere i år kan begynde at kaste lys på vores nye danske Vandel III solcellepark. Vi er glade for at de har vundet ordren til Vandel III og ser frem til snart at kunne producere hvad der svarer til ca. 34.000 husstandes samlede forbrug og reducere CO2-aftrykket med 190.000 tons CO2e om året.

N1 er modtager af elektriciteten fra solcelleparken, der producerer 155 MW, når den er fuldt operationel i 2021.

Solcelleparken er et led i en helt ny forretningsmodel, som ulig andre solcelleparker, typisk bliver opført med tilskud eller en stor strømkøber bag sig. Vandel III bliver bygget på rene markedsvilkår, hvor strømmen sælges frit til forbrugere der ønsker bæredygtig elektricitet til lave priser.

Læs mere om Nordens største solstrålehistorie her: Artikel hos Energiwatch.dk

Del opslaget

Del på LinkedIn

Lignende nyheder

Solenergiudvikler BeGreen styrker sine udviklingsaktiviteter i Polen

Efter mange års udviklingsaktiviteter inden for vedvarende energiprojekter i Polen er den danske soludvikler, BeGreen, nu klar til at etablere en permanent tilstedeværelse på det polske energimarked.

BeGreen træder ind på det tyske energimarked

Lars Josten kommer til at lede BeGreens energi-eventyr i Tyskland. I løbet af det kommende år bliver opgaven at få opbygget et stærkt team i Berlin og en ambitiøs portefølje af energiprojekter.

BeGreen inviterede til partnerdag

For at fejre vores fælles succes og hjælpe med at opbygge stærke partnerskaber til forhåbentlig mange fremtidige projekter, afholdt vi en BeGreen Partner Day i vores solcellepark i Vandel.
Scroll to Top