Sådan opfører vi solcelleparker

Energi fra solstråle til celle tager otte minutter. I praksis tager det en smule længere. Her kan du læse mere om de praktiske trin, BeGreen tager, når vi etablerer en solcellepark i Danmark. 

En effektiv energiomstilling 

Når vi bygger en solcellepark, skal vi løse en række vigtige opgaver før parken står færdigt. Det gør vi for at sikre en effektiv energiomstilling, der samtidig skaber mere værdi for vegetation, dyreliv og lokalsamfund. Fra planlægning til vedligeholdelse. Fra vugge til grav og til genbrug.  

Vi finder brugbar jord og samarbejder med lodsejere om jordudlejning.

Det hele starter med jord. Vi tager udgangspunkt i jord nær en nettilslutning – det vil sige ved en transformerstation - og sikrer, i tæt samarbejde med lodsejere, at vi har nok jord til en solcellepark.

Vi tager tidligt hensyn til miljøet

Når vi har identificeret jord til en solcellepark, vurderer vores team af miljøspecialister de potentielle miljøpåvirkninger og muligheder, der er forbundet med parkens konstruktion. Denne vurdering finder sted så tidligt i planlægningsprocessen som muligt, så parkens design kan justeres for at maksimere gevinsterne for biodiversiteten og minimere miljøpåvirkningen. Vurderingen foregår i tre trin:

Vi møder og inddrager naboer tidligt i processen 

Hos BeGreen prioriterer vi åben og transparent kommunikation med lokalsamfund, der bor tæt på en potentiel ny solcellepark. Tidligt i processen starter vi dialogen med naboerne for at høre deres input, og tage det med videre i arbejdet med arealet.

Forberedelse af solcelleparkens areal

Vi begynder at udvikle projektet og gå i dialog med kommunen, så snart at vi har indgået et samarbejde om et areal med én eller flere lodsejere. Vores planlægningsteam tager altid hensyn til eksisterende lokale elementer såsom naboejendomme, servitutter og natur, og altid med øje for at etablere det bedste grundlag for en solcellepark og det lokale samfund. Du kan læse mere om disse lokale elementer nedenfor. 

Design af solcelleparken

En solcellepark består af mange byggesten. Nå vi har et areal og identificeret eksisterende lokale elementer, begynder vi at designe parken, så vores elementer placeres bedst muligt. Vores mål er at optimere parken til at skabe mest mulig grøn energi, samtidig med, at vi tager hensyn til det lokale miljø. Nedenfor kan du læse om nogle af de byggesten, som vores solparker er bygget af. 

Konstruktion af solcelleparken

Vores byggeproces er omhyggeligt planlagt for at sikre effektivitet, bæredygtighed og sikkerhed – fra design af infrastrukturen til ansvarligt indkøb af materialer og trafikstyring. Byggefasen kan tage alt fra 2-3 år, afhængigt af områdets størrelse og kompleksitet. Nedenfor er en oversigt over vigtige trin i konstruktionen af vores solcelleparker. 

30-40 år med grøn strøm 

Når parken er bygget, følger 30-40 års drift og ejerskab hvor strømmen går direkte i dit nationale elnet. Det står vores Drift og Vedligeholdelses team for.

Tidligere solcelleparker opført i samarbejde med BeGreen

En solcellepark kan se ud på mange forskellige måder. Her ses tidligere solcelleparker designet, udviklet og bygget i samarbejde med BeGreen – både undervejs i processen og når de står færdige.  

Scroll to Top

contact@begreen.dk (+45) 4445 4645

Koldinghus Allé 1C, 4690 Haslev, Bregentved

Constantin Hansens Gade 25, 1799 København V